Kérdése van? Hívjon minket vagy írjon nekünk!  06706056922

Shimano Big Baitrunner Long Cast 14000 XTB LC nyeletőfékes orsó
Shimano Big Baitrunner Long Cast 14000 XTB LC nyeletőfékes orsó
89 990 Ft

Shimano Big Baitrunner Long Cast 14000 XTB LC nyeletőfékes orsó

Megérkezett a Shimano legendás pontyhorgász orsója, a méltán híres Big Baitrunner Long Cast legújabb modellje, az XTB LC. Nem kérdés, hogy a több évtizede fennálló konstrukciónak a legfrissebb fejlesztése is mérföldkövet állít a típus történetében! Az XTB LC a jelenleg legjobb, legmodernebb Shimano technológiákkal felvértezve tökéletes alternatívát kínál a minőségre, megbízhatóságra és garantáltan hosszú élettartamra vágyó horgászoknak!

Az orsó minden eleme tudatos, szisztematikus tervezés eredménye, melyek elsősorban a távdobás segítik. Ennek fő komponense a hatalmas AR-C fém dob, ami lassú oszcillációs rendszerrel, illetve 2 sebességes Aero Wrap II zsinórfektetéssel társul. Ez a kombináció elképesztően pontos, egységes zsinórprofilt eredményez a dobon, amiről könnyedén és villámgyorsan pereg le a damil dobás után. Az orsó elmaradhatatlan része az X-Ship rendszer, amely kétpontos támasztással biztosítja a fogaskerekek gördülékeny átvitelét és stabilitását. Ebből a horgász a gyakorlatban annyit érzékel, hogy az orsója gyönyörűen sima futással dolgozik.

Szintén ezért felel a 4 db rozsdamentes acél golyóscsapágy, amik extra A-RB védelmet kaptak a tartósság érdekében. Érdemes megemlíteni a szerkezet kapcsán, hogy a fogaskerekek újratervezése minimalizálta a súrlódást és nem utolsó sorban növelte az erőátvitelt a hosszú alumínium hajtókartól egészen a rotorig! Mindez nagyobb forgatónyomatékot és csévélési teljesítményt biztosít, így könnyebbé teszi a legnagyobb halak fárasztását is! Az XTB LC 14000 ideális választás azok számára, akik a nagy felületű vízterületeken keresik a halakat, s ehhez a lehető legnagyobb dobástáv elérésére van szükségük!


A SHIMANO Big Baitrunner XTB LC 14000 főbb technikai jellemzői:

Hidegen sajtolt alumínium AR-C dob dob
Masszív fém hajtókar
Könnyű és szuper erős XT-7 carbon ház és rotor
2 sebességes Aero Wrap II dobemelés
X-Ship meghajtó rendszer Alumínium hajtókar
4+1 db porvédett (A-RB) rozsdamentes acél csapágy
Precíziós első- és nyeletőfék rendszer
Fékerő: 20 kg
1 teljes tekerésre 110 cm behúzás!
Zsinórtároló kapacitás: 0,30 mm / 600 m, 0,35 mm / 550 m, 0,40 mm / 400 m, 0,45 mm / 300 m
Tartozék dobszűkítők (1 db 10000 és 1 db 3500 méretek)
Figyelem, a felkapókar kizárólag manuálisan váltható vissza!
89 990 Ft
Adatok
Cikkszám:
BBLSXTB14000